תחזוקה של הבית המשותף
תוכנית אחזקה שנתית לבניין
בין מטלות הניקיון השוטפות של הבניין וגביית דמי ועד בית המעסיקים את ועד הבית והדיירים, אנחנו עדים לכך שתחום אחזקת מבנים הוא לא הדבר הראשון שנמצא בראש סדר העדיפויות בניהול הבניין.
מטרת הסקירה להביא לידיעת ועד הבית והדיירים להבין מה מסתתר מאחורי המושג "אחזקת מבנים" בהקשר של הבניין בו אתם גרים, אילו פעולות נדרשות ומומלצות לבצע במסגרת האחזקה השנתית בבניין.
מערכות אוורור בבנייני מגורים
לאיכות האוויר בבניין ישנה השפעה על בריאות הדיירים. במבנים סגורים בהם אין תחלופת אוויר נאותה או נוצר אוויר מזוהם יש בכל לגרום לנזקים לשוהים בבניין. מערכות מיזוג אויר בבניין נועדו לשמור על איכות האוויר בחללים בהם קיים חשש לזיהום באופן שוטף ועל חללי מילוט נקיים מעשן בעת מקרה של שריפה.
תחזוקה של מערכות גילוי וכיבוי אש בבניין
מערכות כיבוי האש בבניין הן מערכות מצילות חיים שנמצאות בפעילות ובכוננות פעולה 24/7. בשל כך, ובתוקף תקנות ותקנים, חייבות מערכות הבטיחות באש המותקנות בבתים משותפים בביקורת ובתחזוקה תקופתית.
תפעול ואחזקת גנרטור בבית משותף
הפסקת חשמל המתרחשת בבניין מגורים, מעבר לגרימת אי הנוחות לדיירים בדירות בגלל מזגן שהפסיק לפעול ביום חם או מחשב שכבה לפתע והנתונים אבדו, עלולה לשבש פעילות של מערכות חיוניות בבניין כמו מערכת כיבוי אש, מעליות ואספקת מים. כדי לתמוך במערכות אלו בעת הפסקת חשמל הפתרון הוא גנרטור המספק חשמל בעת חירום ונותן גיבוי לרשת החשמל הארצית.
ניקוי וחיטוי מאגרי מים בבניין משותף
לא אחת בשנים האחרונות אנו שומעים על ביקורות ואירועים המתרחשים בנוגע לזיהום במי השתייה במערכות מים. המודעות לאיכות המים עלתה וכיום אנשים מבינים את הקשר בין המים אותם הם צורכים להשפעתם על איכות החיים. השימוש הגובר במערכות סינון וטיהור מים ביתי משפר את איכות ובטיחות המים אך אינו פותר באופן מלא אפשרות לזיהום מי השתייה. אם אתם גרים בבית משותף ולא חשבתם יותר מדי על איכות המים המגיעים לברז בדירתכם נכון שתכירו מה אתם יכולים לעשות להבטחת איכות המים.
ביקורת מבנים לבית משותף
ביקורת מבנים היא בדיקה מקצועית לגילוי לקויי בנייה במבנים. הביקורת בבית משותף עוסקת באיכות הבניה והתאמה לתקנים וכללי המקצוע, התאמה למפרט הטכני והמלצות לתיקונים. חוות דעת זו קבילה לבית המשפט, כלומר שבכל שלב בבדיקה ניתן לפנות עם חוות דעת זו להמשך טיפול משפטי.
התקנה ואחזקה של מצלמות אבטחה ואינטרקום בבניין
"ביתו של האדם הוא מבצרו", כך אומר הפתגם הידוע והמוכר. תחושת הביטחון היא צורך בסיסי של האדם. הצורך בביטחון אישי תופס היום חשיבות רבה מתמיד. מערכות האבטחה הנפוצות בבתים משותפים הן מערכת אינטרקום, שנועדה לבצע בקרה על כניסת הבאים לבניין, ומערכת מצלמות אבטחה, שנועדה לתעד פעילות ברחבי הבניין.
מה שכל ועד בית צריך לדעת על הדברה לבניין
לא פעם דיירים בבתים המשותפים נאלצים להתמודד עם בעיה קשה של תיקנים, מכרסמים ומזיקים שונים המצריכים טיפול הדברה במעטפת הבניין, במערכות הביוב, בחדר המדרגות ובתוך הדירות. מדובר בבתים משותפים במרכזי ערים ובאזורים מיושבים, כמו גם באזורים פתוחים ובמרחבים ירוקים. בתוך דירות המגורים מומלץ לבצע הדברה נגד נמלים ותיקנים בחומרים בטוחים לשימוש שמאפשרים לדיירים להישאר בדירה.
תחזוקת מקלטים בבית משותף
מקלט בבית משותף נועד לשמש אמצעי מיגון לדיירי הבניין בעת מצב חירום. האירועים האחרונים של ירי רקטות למרחב מדינת ישראל (אוקטובר 2023) מחזירים לתודעה את הצורך הקיים במקלט תקין וערוך לשימוש בכל עת.
מי אחראי לדאוג למצב המקלט? מה עושים עם דיירים שמאחסנים ציוד פרטי במקלט המשותף? איך צריך לתחזק מקלט?
בעיית יונים בבית משותף: מי צריך לשלם על הרחקת יונים?
אומרים שיונים מביאות שלום, אפשר להתווכח אם כן או לא. מה שבטוח שיונים שבאות לבקר בבניין במרפסות, בגג ובמסתורי כביסה מביאות איתן רעש, גורמות לסירחון, יוצרות בסביבתן לכלוך (לשלשת יונים, נוצות, פגרי יונים), מביאות איתן כינים וגורמות לדיירי הבניין ללא מעט סבל ואי נעימות.