איך ביטוח מבנה יכול לעזור לוועד הבית להתמודד עם נזקים בבית המשותף
פוליסת ביטוח מבנה היא בעצם ביטוח המבנה אשר מכסה את שלל נזקי הטבע העלולים לפגוע בביתכם. ישנם מגוון של דברים שונים שיכולים לקרות לדירה לדוגמא: נזקים בצנרת המים, החשמל, מתקני טלפון ומערכת ההסקה. בנוסף תקבלו גם כיסוי עבור פגיעות קשות בנכס שייגרמו כתוצאה מהתלקחות אש, שריפה או פריצה.
לצד ביטוח המבנה ישנה אפשרות לרכוש הרחבה עבור נזקי צד ג'. לדוגמה, אם פיצוץ בצינור מים בדירה אחת גרם נזק לדירה אחרת, ביטוח המבנה יכסה את עלות התיקון בבית שנפגע, מה שיחסוך לוועד הבית המון כאב ראש וגם התמודדות לא קלה מול בעל הדירה הנפגעת אשר יבקש לדעת מתי יתוקן הנזק. חשוב לדעת: לא כל ביטוח מבנה יכלול בתוכו כיסוי עבור נזקי מים, ולא כל פוליסה תכלול בתוכה סעיף אשר מכסה נזקים לצנרת. במעמד רכישת ביטוח מבנה לוועד הבית, במידה ומדובר במבנה חדש, אולי אפשר לוותר על סעיפי המים והצנרת, אבל כשמדובר בביטוח למבנה ישן, מומלץ להתעקש על הסעיפים האלו.
אז איך עוד יכול ביטוח המבנה לעזור לוועד הבית עם התמודדויות שונות בבניין המגורים?
ובכן, לכל פוליסה ניתן להוסיף הרחבות נוספות אשר יוכלו לעזור לכם ולהקל עליכם במקרים שונים.
ריכזנו עבורכם חלק מההרחבות שתוכלו להוסיף לפוליסת ביטוח הבית המשותף:
- ביטוח מקיף לדירה בבית משותף – בסעיף זה הפיצוי עבור הנזק ישולם ישירות לבעל הדירה שניזוקה ולא דרך ועד הבית.
- כיסוי עבור כספי הבית המשותף – עבור אובדן או נזק פיזי לא צפוי, בזמן שהייתם של חברי הועד בדירותיהם או במהלך העברתם ממקום למקום בזמן הפקדתם בבנק על-ידי ועד הבית לצורכי הבניין.
- ביטוח לציוד הבית המשותף – לדוגמא: מעלית, מתקן מיזוג אוויר או גנרטור, כנגד נזק מכני אשר צריך לתקן או להחליף.
- ביטוח צד ג'– עבור אירועים אשר יחייבו פיצוי כספי על פי חוק בגין נזק לגוף או לרכוש, שיקרה בתחומי הבית המשותף ויגרם לצד שלישי (למשל, אורח אשר החליק במדרגות הבניין ושבר את רגלו). במידה ודיירי הבית נפגעו בתחום הרכוש המשותף גם הם יחשבו כצד שלישי.
- ביטוח חבות מעסיקים – עבור סיטואציות אשר יחייבו פיצוי כספי בגין נזק פיזי או מחלה שקרו לאחד מעובדי הגינון או הניקיון שהועסקו על-ידי ועד הבית למטרת אחזקה לבית המשותף.
לסיכום – אם כבר יש לכם ביטוח מבנה או אם אתם חושבים לרכוש ביטוח כזה, המידע הנ"ל יעזור לכם להבין קצת יותר טוב בנושא וכך תוכלו להמשיך בדרככם לרכישת הפוליסה המתאימה והנכונה ביותר עבורכם.
מאמרים דומים
ביטוח מבנה לבית משותף
דיירי הבית המשותף חשופים למכלול סיכונים שעלולים לגרום לנזקים בבניין וברכוש המשותף. בין אם זה הצפת מים בחדר המדרגות מפיצוץ צינור, מעלית שניזוקה מהצפת מים, שריפה, פגעי טבע שונים ועוד.
הקשר בין ביטוח דירה לביטוח בית משותף
הדירה שלנו לרובנו היא הנכס היקר ביותר ולמעשה מהווה את רוב הקניין המשפחתי. במקרה של פגיעה משמעותית בדירה שלנו, הנטל הכספי שעלול להתגלגל לפתחו של התא המשפחתי יהיה גדול משנוכל לשאת בו. לכן ביטוח דירה מפני אסונות כמו הצפת מים, שריפה, פריצה, רעידת אדמה וכד', מגן עלינו מפני היווצרות נטל כספי גבוה ולא צפוי שלא יהיה באפשרותנו לעמוד וכמו כן מבטיח את המשך היציבות הכלכלית של התא המשפחתי לאור קרות אירוע קיצון.