דיירי הבית המשותף חשופים למכלול סיכונים שעלולים לגרום לנזקים בבניין וברכוש המשותף. בין אם זה הצפת מים בחדר המדרגות מפיצוץ צינור, מעלית שניזוקה מהצפת מים, שריפה, פגעי טבע שונים ועוד.
ביטוח מבנה של הבית המשותף נועד לאפשר היערכות של הדיירים לשיקום נזקים קשים שיכולים להיגרם לרכוש המשותף. חשיבותו של ביטוח המבנה בכך שבמקרי נזק אלו מאפשר לדיירים תהליך מהיר לשיקום הנזקים.
מקרה ידוע של נזק לבניין כתוצאה משריפה אירע ביוני 2016 בבית דירות ברמת גן, בו האש הבעירה 10 קומות מתוך 13 בבניין מגורים וגרמה לנזק למבנה שהוערך במיליוני שקלים.

מה מכסה ביטוח המבנה לבית משותף
ביטוח מבנה לבית משותף נותן כיסוי לחלקים המשותפים של מבנה הבניין לרבות חדרי שירות, חדר אשפה, חניון, מקלט, מעליות, מבני עזר, חדרי מדרגות, גג, שערים, גדרות, משאבות וגנרטורים ,דלתות כניסה, לוחות חשמל, שמשות ומראות בחלקים המשותפים, אנטנה מרכזית, מתקני הסקה, וכל מתקן המשמש את כל בעלי הדירות או חלק מהם.
אילו מקרים מכסה ביטוח מבנה
- נזקי שריפה
- נזק מים למעלית
- פיצוץ גז
- פיצוץ צנרת מים
- נזקי טבע (סערה או סופה)
- רעידת אדמה
- פגיעת כלי רכב בבניין
- פגיעת כלי טיס בבניין
- נזק בזדון לרכוש המשותף
- פריצה וגניבה

היתרונות של ביטוח מבנה לבית משותף
- מניעת תלות בדיירים שאין להם ביטוח דירה ובמקרה נזק קטסטרופלי לא יהיו בידם אמצעים כספיים לשיקום המבנה, דבר שיעכב את שיקום הנזקים.
- ריכוז כל הטיפול באירוע ביטוחי בידי גורם מרכזי אחד.
מאמרים דומים

ביטוח צד ג' לבית משותף
בבתים משותפים מטבע הדברים ישנה תנועה רבה של עוברים ושבים, החל מהדיירים, דרך מבקרים מטעמם או בעלי מקצוע, וגם בעוברי אורח או עובדים של חברת האחזקה. ברוב המקרים שטחי הבית המשותף פתוחים וניגשים לכל ללא מגבלות.

הקשר בין ביטוח דירה לביטוח בית משותף
הדירה שלנו לרובנו היא הנכס היקר ביותר ולמעשה מהווה את רוב הקניין המשפחתי. במקרה של פגיעה משמעותית בדירה שלנו, הנטל הכספי שעלול להתגלגל לפתחו של התא המשפחתי יהיה גדול משנוכל לשאת בו. לכן ביטוח דירה מפני אסונות כמו הצפת מים, שריפה, פריצה, רעידת אדמה וכד', מגן עלינו מפני היווצרות נטל כספי גבוה ולא צפוי שלא יהיה באפשרותנו לעמוד וכמו כן מבטיח את המשך היציבות הכלכלית של התא המשפחתי לאור קרות אירוע קיצון.