בישראל ישנן כ- 600 אלף דירות להשכרה. כמעט בכל בית משותף קיימות דירות המושכרות לשוכרים. ועד הבית לא תמיד יודע מי הוא בעל הדירה והקשר היחידי לאחזקת הבניין מתנהל מול השוכרים.
ניהול ועד הבית כאשר בדירה מסוימת השוכרים משתפים פעולה ומקפידים לשלם את דמי ועד הבית הוא תקין ורצוי. אבל מה עושים אם המצב הפוך?
במקרה בו שוכר דירה אינו משלם ועד בית או פוגע באיכות החיים בבניין, האחראי לכך הוא בעל הנכס והוא זה שחב לפי חוק מול ועד הבית, במצב זה נדרש לצור איתו קשר ולפנות לבעל הדירה בטלפון או במכתב כדי שיפעל להסדיר את העניין בהתאם.
איך מאתרים פרטים וכתובת של בעל דירה?
שלב א' – איתור תעודת זהות ושם של בעל הדירה
שמות בעלי הנכסים ומספר תעודת הזהות שלהם מופיעים בנסח הטאבו של הבניין. כדי להוריד נסח טאבו נדרש לנו מספר הגוש והחלקה של הבניין המשותף.
א. איתור גוש וחלקה לפי כתובת – יש לאתר במחשבון גוש וחלקה של המרכז למיפוי ישראל. מקישים את כתובת הבניין: עיר, רחוב, מספר ומקבלים את מספר הגוש והחלקה של הבניין.
ב. הפקת נסח טאבו – נכנסים לאתר משרד המשפטים לצפייה והפקת נסח טאבו, ומקישים את מספר הגוש והחלקה ואת תת החלקה היא מספר הדירה. כאשר רוצים לקבל נסח טאבו מלא של כל הבניין אין להקיש מספר חלקה.
בהמשך לוחצים אישור ומועברים למסך תשלום, משאירים כתובת מייל למשלוח נסח הטאבו ומשלמים את רגרת השירות. מאשרים את התשלום ונסח הטאבו יישלח אליכם למייל.
ג. איתור פרטי בעל הדירה – בנסח הטאבו דירה מוגדרת "תת חלקה" לכן כל מספר תת חלקה מציינת את מספר הדירה. מאתרים את מספר הדירה אותה אנו מחפשים ושם מופיע שם בעל הדירה ותעודת הזהות שלו (או שלהם במקרה ולדירה מספר בעלים).
שלב ב' – איתור כתובת ומספר טלפון של בעל דירה
א. איתור כתובת לפי תעודת זהות – נכנסים לאתר משרד הפנים רשות ההגירה והאוכלוסין לעמוד בקשה לאיתור מען. ממלאים את הפרטים שלנו למשלוח התשובה ואת השם ותעודת הזהות של בעל הדירה בטופס הבקשה. לוחצים אישור ומועברים לדף תשלום.
התשובה תשלח אלינו בדואר רגיל בפרק זמן של 2-3 שבועות.
קיימת אפשרות נוספת והיא להגיע פיזית לאחת מלשכות משרד הפנים ולהגיש בקשה מול פקיד. במקרים מסוימים הם ימסרו את הפרטים במקום ולעתים ישלחו את התשובה בדואר.
ב. איתור מספר טלפון של בעל דירה – עכשיו כשיש לנו את שם בעל הדירה וכתובת, ניתן באתר 144 להקליד את הפרטים ולאתר את מספר הטלפון. לא תמיד מספרי הטלפון מפורסמים אבל שווה לנסות.
החשיבות לאיתור בעל דירה עבור ועד הבית
כאשר יש לוועד הבית את פרטי בעל הדירה יש לו כתובת ברורה אליה הוא יכול לפנות בדרישות כמי שאחראי לדירה.
במידה ובעל הדירה אינו משתף פעולה, נדרש לתבוע אותו אצל המפקח על רישום המקרקעין ולכך נדרשת הכתובת החוקית שלו אשר אותה איתרנו והיא הכתובת הרשומה במרשם האוכלוסין בלבד. כתובת זו תשמש את ועד הבית למשלוח דואר ודרישות חוב וכתב תביעה אם יידרש לכך.
אולי יעניין אותך
מאמרים דומים

איך להתמודד עם מטרדים בבית משותף
סוגיה משפטית שעלולה להתגלגל לפתחו של ועד הבית היא טיפול במטרדים שנגרמים לדיירים כתוצאה משימוש שעושה דייר ברכוש המשותף שמהווה מטרד ליתר השכנים או פוגע ברכוש המשותף.

כל מה שצריך לדעת על התיישנות חוב לוועד הבית
זמן ההתיישנות של חוב בשל אי תשלום מיסי ועד בית הוא 7 שנים. את תחילת התקופה מחשבים מהיום שבו החוב היה צריך להיות משולם לוועד הבית ועד ליום בו הוגשה התביעה.