תחזוקה של הבית המשותף
ניקוי חניון הבניין – מדריך לוועד הבית
חניון תת קרקעי בבית משותף הוא פתרון הכרחי לבעיית הצפיפות באזורים המאופיינים בבנייה רוויה ולריבוי כלי הרכב הנעים בהם, במרבית המקרים החניון הוא גם הכניסה בפועל של הדיירים לבניין, שכן מרביתם מחנים את רכבם בחניון ועולים לדירתם דרך לובי החניון.
10 מערכות החשמל בבית משותף שכל ועד בית צריך להכיר
החשמל הציבורי הוא כאמור "העורק הראשי" של הבניין. מערכות החשמל בבניין חיוניות ביותר לתפעול הבניין ועלותן גבוהה, כך שיש להבין בהן ולתחזק אותן באופן מקצועי ואחראי. הדבר דורש מנציגות הוועד הבנה בסיסית בנושא, ובהתאם – בחירת גוף מתחזק מקצועי ובעל ניסיון במבנים מודרניים ובקיאות בכל המערכות.
תחזוקה של שערים ומחסומים בבית המשותף
היום כמעט בכל בית משותף מותקנים מחסום או שער חשמלי, שתפקידם לשמור על מקומות החנייה של דיירי הבניין ולמנוע כניסה לחניון של מי שאינם מורשים. בחלק ניכר מהבתים המשותפים החדשים המחסומים או השערים מסופקים על ידי הקבלנים, ובשאר המקרים הם מוזמנים על ידי ועד הבית.
תחזוקת מערכות אשפה בבית משותף
לפי סקר המשרד לאיכות הסביבה , ישראלי ממוצע מייצר ביום 1.7 ק"ג פסולת, שהם 612 ק"ג פסולת בשנה, כך שבניין שלם מייצר ביום כמה עשרות עד מאות ק"ג אשפה. טיפול ותחזוקה לא נכונים בפסולת הבניין עלולים, מן הסתם, להביא למפגע תברואתי שיסכן את בריאות כלל השכנים.
תחזוקה של מערכות מים בבניין
הצריכה הממוצעת לאדם בישראל היא 88 מ"ק לשנה. גם בבית המשותף המים מהווים עבורנו מרכיב חיוני בתפקוד הבניין, ואנו משתמשים בהם לצריכה פרטית, להשקיה וגם לכיבוי שרפות. בהתאם לשימושים השונים במים קיימות בבניין מערכות שונות וייעודיות שאחראיות להנגיש עבורנו את המים בהתאם לצרכים השונים.
אחזקת מערכת חימום מים סולארית
מערכת חימום המים הסולרית המותקנת בבתים משותפים היא מערכת סגורה ומשותפת לכלל הדיירים שמותקנת על הגג המשותף. למערכות מים סולאריות יש יתרונות רבים שבאים לידי ביטוי במראה גגות נקי ואסתטי, בעלויות תפעול ותחזוקה נמוכות ובשמירה על איכות הסביבה.
איך לתחזק את איטום הגג בבית משותף
תחום האיטום, ובעיקר איטום גג הבניין, העסיק את ועד הבית מאז ומעולם. נזילות מים מהגג היו תמיד מקור לסכסוכים בין דיירי הדירות העליונות לשאר הדיירים. הגג מוגדר כרכוש משותף, וככזה האחריות לתחזוקתו היא של כלל בעלי הדירות.
גילוי וכיבוי אש בבית המשותף
אחד האירועים החמורים ביותר שעלול להתרחש בבניין הוא התפרצות שרפה. מדי שנה פורצות בישראל שרפות במבני מגורים כתוצאה מתאונות ומתקלות שונות שמקורן בדירות הפרטיות, כגון: כיריים דולקים, קצר חשמלי, תנור דולק, סיגריה שלא כובתה, פגעי טבע (שרב, ברקים וכדומה) ושרפות שנגרמות מכשלים ברכוש המשותף (ארון חשמל, ציוד ללא השגחה).
מערכות גז בבתים משותפים
הגז הביתי (גפ"מ גז פחמימני מעובה) הוא אחד ממוצרי הצריכה הבסיסיים בישראל. הוא משמש – בעיקר להפעלת תנורי בישול, להסקה ולחימום מים. הגז מובל לבתים המשותפים על ידי חברות גז מורשות בישראל, אשר פועלות בפיקוח משרד התשתיות. הגז מסופק לכולן מאותם מקורות (בתי הזיקוק וקצא"א), כך שהגז המסופק לצרכנים זהה, ומדובר באותו מוצר ובאותה איכות.
תחזוקת גינה בבית משותף
גינות הבניינים המשותפים הן חלק חשוב במכלול הבית המשותף. הן מייפות את הבניין ונותנות תחושה אסתטית לדיירים ולמבקרים בבניין. גינה סביב הבית תורמת לאיכת הסביבה ומפחיתה היווצרות בוץ בחורף ואבק בקיץ מהשטחים הפתוחים שמסביב לבניין.
ברוב הבתים שנבנו בישראל קיים שטח לגינה, וכיום הקמת גינה בבניינים חדשים שנבנו היא תנאי לקבלת טופס 4 מהרשות המקומית.